The Institute for the Study and Treatment of Pain

  • Member Directory
  • ALBANIAN Çfarë është IMS? GunnIMS: Stimulimi intramuskular GJUHA SHQIPE

Çfarë është IMS? GunnIMS: Stimulimi intramuskular

Albanian Shqiptar


PLEASE NOTE:

Kjo faqe është përkthyer shpejt duke përdorur Google Translate, një përpjekje e gjeneruar nga kompjuteri në përkthimin e informacionit të rëndësishëm të kujdesit shëndetësor për publikun. Përdorni kutinë e zbritjes poshtë në të djathtë të çdo faqeje për të përkthyer informacionin në gjuhën tuaj të preferuar. Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi na kontaktoni për të kërkuar ndihmë. Ju lutemi të falni ndonjë gabim tipografik, përkthyesit e vërtetë vullnetarë të njeriut janë shumë të vlerësuar ; )


Çfarë është Gunn IMS? Stimulimi intramuskular Gunn


Supersensibiliteti dhe shkurtimi i muskujve nuk mund të operohen dhe 'priten', ndërsa 'analgjetikët' dhe 'analgetikët' vetëm maskojnë dhimbjen (shpesh dobët) dhe nxisin toksicitetin, duke e përzjerë problemin. Neuropatia i përgjigjet vetëm një input fizik të energjisë.


Stimulimi intramuskular (IMS) është një sistem i përgjithshëm për diagnozën dhe trajtimin e sindromave të dhimbjeve myofasciale (kushtet kronike të dhimbjeve që ndodhin në sistemin musculoskeletal kur nuk ka ndonjë shenjë të dukshme të lëndimit ose inflamacionit). IMS është e bazuar në Shkencën Mjekësore Perëndimore dhe ka një themel të fortë në modelin e saj të dhimbjes radikulopatike, i cili tani mbështetet nga shumë ekspertë në këtë fushë. Ajo u zhvillua nga Dr. Gunn ndërsa ishte mjek në Bordin e Kompensimit të Punëtorëve të Kolumbisë Britanike në vitet 70, ku ai hetoi numrin e madh të rasteve misteriozisht kokëfortë pas frustrimit me modalitetet joefektive në dispozicion të tij. Trajtimi, i cili përdor hala akupunkture sepse ato janë veglat më të hollë që janë në dispozicion që janë të dizajnuara për të depërtuar thellë brenda indeve të muskujve, veçanërisht synon muskujt e dëmtuar që janë kontraktuar dhe shkurtohen nga shqetësimi.


IMS mbështetet shumë në një ekzaminim të plotë fizik të pacientit nga një mjek i aftë, i trajnuar për të njohur shenjat fizike të dhimbjes neuropatike. Ky ekzaminim fizik është i domosdoshëm, meqë dhimbja kronike është shpesh neurologjike në krahasim me strukturën, dhe për këtë arsye, të padukshme ndaj rrezeve të shtrenjta, MRI Testet, Bone dhe CT Scans. Mosnjohja e këtyre shenjave do të rezultojë në një diagnozë të pasaktë dhe kështu një pikë e dobët fillestare për terapi fizike.


Trajtimi përfshin nevojat e thata të zonave të prekura të trupit pa injektuar ndonjë substancë. Vendet e gjilpërave mund të jenë në epiqendrën e grupeve të muskujve të tendosur, ose ato mund të jenë afër shtyllës kur rrënja e nervit mund të jetë inatosur dhe supersensitive. Penetrimi i një muskul normal është pa dhimbje; Megjithatë, një muskul i shkurtuar, supersensitive do të 'kuptojë' gjilpërë në atë që mund të përshkruhet si një ndjesi ngërdheshje. Rezultati është i trefishtë. Një, një receptor shtrirje në muskuj stimulohet, duke prodhuar një relaksim të refleksit (zgjatje). Dy, gjilpërë gjithashtu shkakton një dëmtim të vogël që tërheq gjak në zonë, duke filluar procesin e shërimit natyror. Tre, trajtimi krijon një potencial elektrik në muskul për ta bërë funksionin nervor normalisht përsëri. Gjilpëra e përdorur në IMS, duke stimuluar spindles muskulore, në thelb bëhet një mjet i veçantë dhe unik për diagnozën e Neuropathic Muscle Pain.


Qëllimi i trajtimit është lirimi i shkurtimit të muskujve, i cili shtyn dhe irriton nervin. Zonat mbizotëruese mund të desensitizohen dhe tërheqja e vazhdueshme e muskujve të shkurtuar mund të lirohet. IMS është shumë efektive për lirimin e muskujve të shkurtuar nën kontrakturë, duke shkaktuar kështu dhimbje mekanike nga tërheqja e muskujve. IMS, në fakt, trajton gjendjen themelore neuropatsike që shkakton dhimbjen. Kur kryhet me kompetencë, IMS ka një shkallë të jashtëzakonshme të suksesit, siç dëshmohet nga përmirësimi i simptomave dhe shenjave, madje edhe për dhimbjet kronike të prapme me shenja rrënjësore.


IMS është e krahasueshme në disa mënyra me akupunkturën; Megjithatë, ka një numër dallimesh të rëndësishme. IMS kërkon një ekzaminim mjekësor dhe diagnozë nga një praktikues i ditur në anatominë, futjet e gjilpërave tregohen me shenja fizike dhe jo sipas meridianëve të paracaktuar jo-shkencorë, ndërkohë që efektet subjektive dhe objektive zakonisht përjetohen menjëherë.


Fjalë kyçe: stimulim intramuskular, intramuskular, ims, cgims, img gunn, needling thatë, akupunkturë, pikë shkaktojnë, dhimbje myofascial


Instituti për Studimin dhe Trajtimin e Dhimbjes (iSTOP)

Vancouver, BC Kanada

Telefoni: 1.604.264.7867


NA KONTAKTONI


REFERIMI

Website: http://www.istop.org/ims.html


GJENI CGIMS PRACTITIONER - DREJTORIA NDËRKOMBËTARE


GJUHËT MË SHUMË
Our gratitude goes out to all iSTOP members and donors for making this directory and website possible. 

Thank you for making GunnIMS resources available to the public, for patients, practitioners, researchers and enthusiasts alike.


Gunn IMS "points" the way!2021 © The Institute for the Study and Treatment of Pain
is a Not for Profit organization
Canadian 
Charity #89159 8575 RR0001


donate todayPowered by Wild Apricot Membership Software