The Institute for the Study and Treatment of Pain

  • Member Directory
  • CROATIAN Što je IMS? GunnIMS: intramuskularna stimulacija Hrvatski

Što je IMS? GunnIMS: intramuskularna stimulacija

CROATIAN Hrvatski / TRANSLACIJSKI JEZIK


MOLIM ZABILJEŽITE:

Ova je stranica brzo prevedena pomoću Google Prevoditelja, računalnog napora u prevođenju važnih informacija o zdravstvenoj zaštiti za javnost. Upotrijebite padajući okvir u gornjem desnom dijelu bilo koje web-stranice da biste preusmjerili informacije na željeni jezik. Ako imate bilo kakvih pitanja, kontaktirajte nas kako biste zatražili pomoć. Molim oprosti bilo kakve tipografske pogreške, pravi ljudski dobrovoljni prevoditelji su mnogo cijenjeni ; )


Što je Gunn IMS? Gunn Intramuskularna stimulacija


Supersenzibilnost i skraćivanje mišića ne mogu se raditi i "odstraniti", dok "analgetici" i druge analgetske pilule samo prikrivaju bol (često loše) i potiču toksičnost, što je problem složeniji. Neuropatija reagira samo na fizički unos energije.


Intramuskularna stimulacija (IMS) je ukupni sustav za dijagnozu i liječenje sindroma miofascijalnih boli (kronične boli koji se pojavljuju u mišićno-koštanom sustavu kada nema očitog znaka ozljede ili upale). IMS je utemeljen na zapadnoj medicinskoj znanosti i ima čvrste temelje u svom radikulopatskom modelu boli, koju sada podržavaju mnogi stručnjaci na tom području. Razvio ga je dr. Gunn dok je bio 70-ih godina liječnik na Odbora za radnike britanske Kolumbije, gdje je istraživao veliki broj tajanstvenih slučajeva nakon frustracije s neučinkovitim modalitetima koji su mu na raspolaganju. Liječenje, koje koristi akupunkturne igle, jer su najslađi dostupni uređaji koji su dizajnirani da prodiru duboko u mišićno tkivo, specifično cilja na ozlijeđene mišiće koji su se smanjili i skratili od nevolja.


IMS se snažno oslanja na temeljito fizičko ispitivanje pacijenta od strane stručnog praktičara, osposobljenog za prepoznavanje fizičkih znakova neuropatske boli. Taj je fizički pregled neophodan jer je kronična bol često neurološka, ​​za razliku od strukturnih, a time i nevidljivih do skupih rendgenskih zraka, MRI testova, Bone i CT snimanja. Nepoštivanje tih znakova rezultirat će netočnom dijagnozom, a time i lošom polaznom točkom za fizikalnu terapiju.


Liječenje uključuje suho iglu zahvaćenih dijelova tijela bez injektiranja bilo koje supstance. Iglične stranice mogu biti na epicentru napetih bradavica, ili mogu biti blizu kralježnice gdje je korijen živaca postao razdražen i preosjetljiv. Penetracija normalnog mišića je bezbolna; Međutim, skraćeni, superosjetljivi mišić će 'uhvatiti' iglu u onome što se može opisati kao osjećaj grčeva. Rezultat je trostruko. Jedan stimulira receptor proteina u mišićima, stvarajući refleksno opuštanje (produljenje). Dvije, igla također uzrokuje malu ozljedu koja privlači krv na područje, započinjući prirodni proces ozdravljenja. Tri, tretman stvara električni potencijal u mišićima kako bi funkcija živca opet normalno. Igla koja se koristi u IMS, stimulirajući vretena mišića, bitno postaje specifičan i jedinstven alat za dijagnozu neuropatske mišićne boli.


Cilj liječenja je oslobađanje skraćivanja mišića, što pritišće i nadražuje živce. Supersenzibilna područja mogu biti desenzibilizirana, a trajno povlačenje skraćenih mišića može se osloboditi. IMS je vrlo učinkovit za oslobađanje skraćenih mišića pod kontrakturama, čime se uzrokuje mehanička bol zbog povlačenja mišića. IMS, zapravo, tretira temeljni neuropatsko stanje koje uzrokuje bol. Kada se kompetentno izvodi, IMS ima iznimnu stopu uspjeha, što je dokazano ublažavanjem simptoma i znakova, čak i za kroničnu bol u leđima s korijenskim znakovima.


IMS je na neki način usporediv s akupunkturom; Međutim, postoji nekoliko važnih razlika. IMS zahtijeva medicinski pregled i dijagnozu praktičara poznatog anatomijom, ubacivanje igala označeno je fizičkim znakovima, a ne prema unaprijed definiranim, ne-znanstvenim meridijanima, dok se subjektivni i objektivni učinci obično odmah doživljavaju.


KLJUČNE RIJEČI: intramuskularna stimulacija, intra-mišićna, ims, cgims, gunn ims, suha needling, akupunktura, okidač, miofascialna bol


Institut za proučavanje i liječenje boli (iSTOP)

Vancouver, BC Kanada

Telefon: 1.604.264.7867


KONTAKTIRAJTE NAS


REFERENTNA

Web stranica: http://www.istop.org/ims.html


PRONAĐITE CGIMS PRACTITIONER - MEĐUNARODNI DIRECTORY


VIŠE JEZICIOur gratitude goes out to all iSTOP members and donors for making this directory and website possible. 

Thank you for making GunnIMS resources available to the public, for patients, practitioners, researchers and enthusiasts alike.


Gunn IMS "points" the way!2021 © The Institute for the Study and Treatment of Pain
is a Not for Profit organization
Canadian 
Charity #89159 8575 RR0001


donate todayPowered by Wild Apricot Membership Software