The Institute for the Study and Treatment of Pain

  • Member Directory
  • DANISH - Hvad er IMS? GunnIMS: Intramuskulær stimulering DANISH / dansk

Hvad er IMS? GunnIMS: Intramuskulær stimulering

DANISH / dansk

BEMÆRK VENLIGST:

Denne side er blevet oversat hurtigt ved hjælp af Google Translate, en computergenereret indsats ved oversættelse af vigtig information om sundhedspleje til offentligheden. Brug rullemenuen øverst til højre på en webside for at oversætte oplysningerne til dit foretrukne sprog. Hvis du har spørgsmål, bedes du kontakte os for at anmode om hjælp. Vær venlig at undskylde eventuelle typografiske fejl, ægte menneskelige frivillige oversættere er meget værdsat; )


Hvad er Gunn IMS? Gunn Intramuskulær Stimulering


Overfølsomhed og muskelforkortelse kan ikke betjenes og 'skåret væk', mens 'smertestillende midler' og andre smertestillende midler kun maskerer smerten (ofte dårligt) og fremmer toksicitet, der forøger problemet. Neuropati reagerer kun på en fysisk energiindgang.


Intramuskulær stimulering (IMS) er et totalt system til diagnosticering og behandling af myofasciale smertsyndromer (kroniske smerteforhold, der opstår i muskuloskeletalsystemet, når der ikke er tydeligt tegn på skade eller betændelse). IMS er grundlagt i Western Medical Science og har et solidt fundament i sin radikulopatiske model af smerte, som nu støttes af mange eksperter på området. Det blev udviklet af Dr. Gunn, mens han var læge på Worker's Compensation Board i British Columbia i 70'erne, hvor han undersøgte det store antal mystisk stædige sager efter frustration med de ineffektive modaliteter til hans rådighed. Behandlingen, som bruger acupuncture nåle, fordi de er de tyndeste redskaber til rådighed, der er designet til at trænge dybt ind i muskelvævet, specifikt mål skadede muskler, der har kontraheret og bliver forkortet fra nød.


IMS er stærkt afhængig af en grundig fysisk undersøgelse af patienten af ​​en kompetent udøver, der er uddannet til at genkende de fysiske tegn på neuropatisk smerte. Denne fysiske undersøgelse er uundværlig, da kronisk smerte ofte er neurologisk i modsætning til strukturelle og derfor usynlige for dyre røntgenstråler, MRT-test, Bone og CT-scanninger. Manglende anerkendelse af disse tegn vil resultere i en unøjagtig diagnose og dermed et dårligt udgangspunkt for fysioterapi.


Behandlingen indebærer tør nåling af berørte områder af kroppen uden at injicere noget stof. Nålstedene kan være ved epicenteret af stramme, ømme muskelbånd, eller de kan være nær rygsøjlen, hvor nerverne kan være blevet irriteret og overfølsom. Penetration af en normal muskel er smertefri; Men en forkortet, overfølsom muskel vil "forstå" nålen i det, som kan beskrives som en kramperfornemmelse. Resultatet er tredobbelt. Den ene, en stræk receptor i musklen stimuleres, hvilket giver en refleks afslapning (forlængelse). To, nålen forårsager også en lille skade, der trækker blod til området, og initierer den naturlige helingsproces. Tre, skaber behandlingen et elektrisk potentiale i muskelen for at gøre nervefunktionen normalt igen. Nålen, der anvendes i IMS, ved at stimulere muskelspindler bliver i det væsentlige et specifikt og unikt værktøj til diagnosticering af neuropatisk muskelsmerte.


Målet med behandlingen er at frigøre muskelforkortelse, som presser på og irriterer nerven. Overfølsomme områder kan desensibiliseres, og det vedvarende træk af forkortede muskler kan frigives. IMS er meget effektiv til frigivelse af forkortede muskler under kontraktur og derved forårsager mekanisk smerte fra muskeltræk. IMS behandler i virkeligheden den underliggende neuropatiske tilstand, der forårsager smerten. Når kompetent udført, har IMS en bemærkelsesværdig succesrate, som bevist ved forbedring af symptomer og tegn, selv for kronisk rygsmerter med rod tegn.


IMS er sammenligneligt på nogle måder til akupunktur; Der er dog en række vigtige forskelle. IMS kræver en lægeundersøgelse og diagnose af en praktiserende læge i anatomi, nåleindsatser er angivet med fysiske tegn og ikke i henhold til foruddefinerede, ikke-videnskabelige meridianer, mens subjektive og objektive effekter normalt opdages straks.


Nøgleord: intramuskulær stimulering, intramuskulær, ims, cgims, gunn ims, tør nåle, akupunktur, triggerpunkt, myofascial smerte


Instituttet for undersøgelse og behandling af smerte (iSTOP)
Vancouver, BC Canada
Telefon: 1.604.264.7867

KONTAKT OS

REFERENCE
Hjemmeside: http://www.istop.org/ims.html


FIND CGIMS PRACTITIONER - INTERNATIONAL DIRECTORY


Flere sprog


Our gratitude goes out to all iSTOP members and donors for making this directory and website possible. 

Thank you for making GunnIMS resources available to the public, for patients, practitioners, researchers and enthusiasts alike.


Gunn IMS "points" the way!2021 © The Institute for the Study and Treatment of Pain
is a Not for Profit organization
Canadian 
Charity #89159 8575 RR0001


donate todayPowered by Wild Apricot Membership Software