The Institute for the Study and Treatment of Pain

  • Member Directory
  • HUNGARIAN MAGYAR Mi az IMS? GunnIMS: Intramuscularis stimuláció

Mi az IMS? GunnIMS: Intramuscularis stimuláció

HUNGARIAN  MAGYAR / NYILATKOZAT


FIGYELEM:

Ezt az oldalt gyorsan lefordították a Google Fordítóval, számítógépes erőfeszítéssel a fontos egészségügyi információk nyilvánosságra hozatalára. A weboldal jobb felső sarkában található legördülő listát az információ nyelvének lefordításához adja meg. Ha bármilyen kérdése van, kérjen segítséget. Kérem, bocsásson meg bármilyen tipográfiai hibát, a valódi emberi önkéntes fordítók nagyra értékelik ; )


Mi az a Gunn IMS? Gunn Intramuscular Stimulation


A túlérzékenység és az izomrövidülés nem működtethető és "levágható", míg a "fájdalomcsillapítók" és más fájdalomcsillapító tabletták csak a fájdalmat (gyakran rosszul) fedik le, és elősegítik a toxicitást, ami összetettebbé teszi a problémát. A neuropátia csak az energia fizikai bemenetére reagál.


Az intramuscularis stimuláció (IMS) a myofasciális fájdalom szindrómák diagnosztizálására és kezelésére szolgáló teljes rendszer (krónikus fájdalom, amely a vázizomrendszerben előfordul, amikor nincs egyértelmű sérülés vagy gyulladás jele). Az IMS a nyugati orvosi tudományon alapul, és szilárd alapja van a fájdalom radikulopátiás modelljének, amelyet ma számos szakember támogat. Dr. Gunn kifejlesztette, amikor a 70-es években orvos volt a British Columbia Worker Compensation Board-ján, ahol a titokzatosan makacs ügyeket vizsgálta a frusztrálódás után a rendelkezésére álló hatástalan modalitással. Az akupunktúrás tűket használó kezelés, mivel azok a legszűkebb eszközök, amelyek az izomszövet mélyén behatolnak, kifejezetten olyan sérült izmokat céloznak meg, amelyek összehúzódtak és rövidülnek a szorongástól.


Az IMS nagymértékben támaszkodik a páciens alapos fizikális vizsgálatára egy kompetens szakember által, aki képzett a neuropátiás fájdalom fizikai jeleinek felismerésére. Ez a fizikai vizsgálat elengedhetetlen, mivel a krónikus fájdalom gyakran neurológiai, szemben a strukturális, és ezért láthatatlan drága röntgensugarakkal, MRI-tesztekkel, csont- és CT-vizsgálatokkal. Az ilyen jelek felismerésének elmulasztása pontatlan diagnózist eredményez, és ezáltal a fizikai terápia gyenge kiindulópontja.


A kezelés magába foglalja az érintett területek száraz tűzését anélkül, hogy bármilyen anyagot befecskendezne. A tűs helyek a feszes, nyújtható izomszalagok epicentrumában lehetnek, vagy a gerinc közelében lehetnek, ahol az ideg gyökere irritálódott és túlérzékeny lehet. A normális izom penetrációja fájdalommentes; Azonban egy rövidített, túlérzékeny izom fogja megfogni a tűt, amit görcs érzésként írhat le. Az eredmény hármas. Az egyik, stimulálja az izomzat nyújtható receptorát, ami egy reflex relaxációt eredményez (hosszabbítás). Két, a tüske is okoz egy kis sérülést, amely vért vonz a területre, megindítva a természetes gyógyulást. Három, a kezelés elektromos energiát hoz létre az izomban, hogy az idegi működés újra normális legyen. Az IMS-ben az izomorsók stimulálásával alkalmazott tű alapvetően specifikus és egyedülálló eszköz a neuropathiás izomfájdalom diagnosztizálására.


A kezelés célja az izomrövidülés szabaddá tétele, amely megnyomja és irritálja az ideget. A túlérzékeny területek lehetnek deszenzitizáltak, és a lerövidített izmok tartós húzása felszabadulhat. Az IMS nagyon hatásos az összehúzódás alatt lerövidített izmok felszabadítására, ezáltal mechanikai fájdalmat okoz az izomhúzásnak. Az IMS hatásosan kezeli a fájdalmat okozó neuropátiás állapotot. Ha kompetens módon végeznek, az IMS-nek figyelemre méltó sikerességi aránya van, amit a tünetek és jelek javulása is bizonyít, még a krónikus hátfájás gyökérjelekkel is.

Az IMS bizonyos módon hasonlítható össze az akupunktúrával; Azonban számos fontos különbség van. Az IMS orvosi vizsgálatot és diagnózist igényel egy anatómiai szakember számára, a tűk behelyezését fizikai jelek jelzik, és nem előre meghatározott, nem tudományos meridiánok, míg a szubjektív és objektív hatásokat általában azonnal tapasztalták.


KEYWORDS: intramuszkuláris stimuláció, intra-muscular, ims, cgims, gunn ims, száraz tűzés, akupunktúra, trigger-pont, myofascialis fájdalom


A fájdalom tanulmányozására és kezelésére szolgáló intézet (iSTOP)

Vancouver, BC Kanada

Telefon: 1.604.264.7867


LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK


REFERENCIA

Webhely: http://www.istop.org/ims.html


FIND CGIMS PRACTITIONER - NEMZETKÖZI DIRECTORY


TOVÁBBI NYELVEKOur gratitude goes out to all iSTOP members and donors for making this directory and website possible. 

Thank you for making GunnIMS resources available to the public, for patients, practitioners, researchers and enthusiasts alike.


Gunn IMS "points" the way!2021 © The Institute for the Study and Treatment of Pain
is a Not for Profit organization
Canadian 
Charity #89159 8575 RR0001


donate todayPowered by Wild Apricot Membership Software