The Institute for the Study and Treatment of Pain

  • Member Directory
  • ROMANIAN Ce este IMS? GunnIMS: Stimulare intramusculară LIMBA ROMÂNĂ

Ce este IMS? GunnIMS: Stimulare intramusculară

ROMANIAN LIMBA ROMÂNĂ / TRANSLATĂ


VĂ RUGĂM SĂ REȚINEȚI:


Această pagină a fost tradusă rapid folosind Google Translate, un efort generat de calculator în ceea ce privește traducerea unor informații importante privind sănătatea publică. Utilizați caseta derulantă din partea dreaptă sus a oricărei pagini web pentru a traduce informațiile în limba preferată. Dacă aveți întrebări, contactați-ne pentru a solicita asistență. Vă rugăm să iertați orice greșeli tipografice, adevărații traducători de voluntari umani sunt foarte apreciați; )

Ce este Gunn IMS? Gunn Intramuscular Stimulare


Suprasensibilitatea și scurtarea musculară nu pot fi operate și "tăiate", în timp ce "analgezicele" și alte analgezice doar maschează durerea (adesea prost) și promovează toxicitatea, complicând problema. Neuropatia răspunde doar la o intrare fizică a energiei.


Stimularea intramusculară (IMS) este un sistem complet pentru diagnosticarea și tratamentul sindroamelor de durere miofascială (afecțiuni cronice de durere care apar în sistemul musculoscheletic atunci când nu există semne evidente de leziuni sau inflamații). IMS se bazează pe știința medicală occidentală și are o bază solidă în modelul durerii radiculopatice, care este acum susținut de mulți experți în domeniu. Acesta a fost dezvoltat de Dr. Gunn în timp ce el a fost medic în cadrul Departamentului de Compensare a Muncitorilor din British Columbia în anii 70, unde a investigat numărul mare de cazuri încăpățânate misterios după frustrarea cu modalitățile ineficiente aflate la dispoziția sa. Tratamentul, care utilizează ace de acupunctură, deoarece acestea sunt cele mai subtile instrumente disponibile care sunt proiectate să penetreze adânc în țesutul muscular, vizează în special mușchii răniți care s-au contractat și s-au scurtat de la stres.


IMS se bazează în mare măsură pe o examinare fizică aprofundată a pacientului de către un medic competent, instruit să recunoască semnele fizice ale durerii neuropatice. Această examinare fizică este indispensabilă, deoarece durerea cronică este adesea neurologică, spre deosebire de structura și, prin urmare, invizibilă pentru raze X, Teste MRI, scanări osoase și CT. Nerespectarea acestor semne va determina un diagnostic inexact și, prin urmare, un punct de plecare proastă pentru terapia fizică.


Tratamentul implică uscarea bruscă a zonei afectate a corpului fără a injecta substanțe. Locurile de ac pot fi la epicentrul benzilor musculare tensionate sau tensionate sau pot fi în apropierea coloanei vertebrale, unde rădăcina nervului poate fi iritată și suprasensibilă. Penetrarea unui muschi normal este nedureroasă; Totuși, un mușchi scurtat, suprasensibil va "prinde" acul în ceea ce poate fi descris ca o senzație de crampe. Rezultatul este de trei ori. Unul, un receptor de întindere în mușchi este stimulat, producând o relaxare reflexă (prelungire). Două, acul cauzează, de asemenea, un prejudiciu mic care atrage sânge în zonă, inițierea procesului natural de vindecare. Trei, tratamentul creează un potențial electric în mușchi pentru a face din nou funcția nervului în mod normal. Acul utilizat în IMS, prin stimularea axelor musculare, devine în esență un instrument specific și unic pentru diagnosticarea durerii musculare neuropatice.


Scopul tratamentului este de a elibera scurtarea musculara, care preseaza si irita nervul. Zonele suprasensibile pot fi desensibilizate și tragerea persistentă a mușchilor scurtat poate fi eliberată. IMS este foarte eficient pentru eliberarea mușchilor scurți sub contracție, provocând astfel dureri mecanice datorate tragerii musculare. IMS, de fapt, tratează starea neuropatică care provoacă durerea. Când este efectuată în mod competent, IMS are o rată remarcabilă de succes, dovedită prin ameliorarea simptomelor și a semnelor, chiar și pentru durerile cronice de spate cu semne radiculare.


IMS este comparabil în anumite moduri cu acupunctura; Cu toate acestea, există o serie de diferențe importante. IMS necesită un examen medical și un diagnostic de către un practician cu cunoștințe anatomice, inserțiile acelor sunt indicate de semnele fizice și nu în funcție de meridianele predefinite, în timp ce efectele subiective și obiective sunt, de obicei, experimentate imediat.


CUVINTE CHEIE: stimulare intramusculară, intramusculară, ims, cgims, gunn ims, acul uscat, acupunctura, punctul de declanșare, durerea miofascială


Institutul pentru Studiul și Tratamentul Durerii (iSTOP)

Vancouver, BC Canada

Telefon: 1.604.264.7867


CONTACTEAZA-NE


REFERINŢĂ

Site web: http://www.istop.org/ims.html


GĂSIȘTE PRACTICIERUL CGIMS - DIRECTORUL INTERNAȚIONAL


MAI MULTE LIMBIOur gratitude goes out to all iSTOP members and donors for making this directory and website possible. 

Thank you for making GunnIMS resources available to the public, for patients, practitioners, researchers and enthusiasts alike.


Gunn IMS "points" the way!2021 © The Institute for the Study and Treatment of Pain
is a Not for Profit organization
Canadian 
Charity #89159 8575 RR0001


donate todayPowered by Wild Apricot Membership Software