The Institute for the Study and Treatment of Pain

Kaj je IMS? GunnIMS: intramuskularna stimulacija

SLOVENIAN PREVAJANO JEZIK


PROSIMO, UPOŠTEVAJTE:

Ta stran je bila hitro prevedena s pomočjo Google Translate-a, ki je nastala v računalniku pri prevajanju pomembnih informacij o zdravstvenem varstvu za javnost. Uporabite spustno polje v zgornjem desnem kotu katerekoli spletne strani, da prevedete podatke v želeni jezik. Če imate kakšna vprašanja, se obrnite na nas in zaprosite za pomoč. Oprostite za kakršne koli tipografske napake, resnično človeški prostovoljni prevajalci so zelo cenjeni. ; )


Kaj je Gunn IMS? Gunn intramuskularna stimulacija


Prekomerno občutljivost in skrajšanje mišic ne moremo delovati in "odrezati", medtem ko "bolečine" in druge analgetične tablete samo prikrijejo bolečine (pogosto slabo) in spodbujajo toksičnost, kar povezuje težavo. Nevropatija se odziva le na fizični vnos energije.


Intramuskularna stimulacija (IMS) je celovit sistem za diagnozo in zdravljenje sindromov bolečine v miofascialni bolezni (kronične bolečine, ki se pojavijo v mišično-skeletnem sistemu, kadar ni očitnega znaka poškodbe ali vnetja). IMS je zasnovan v zahodni medicinski znanosti in ima trdno podlago v svojem radikulatskem modelu bolečine, ki jo sedaj podpirajo številni strokovnjaki s tega področja. Razvil ga je dr. Gunn, medtem ko je bil v 70-ih letih zdravnikov na delavskem odboru za odškodnino v Britanski Kolumbiji, kjer je po razočaranju z neučinkovitimi modalitetami, ki so mu na voljo, raziskali veliko število skrivnostno trmastih primerov. Zdravljenje, ki uporablja akupunkturne igle, ker so najtanjše pripomočke, ki so na voljo, da bi prodrle globoko v mišično tkivo, natančneje cilja na poškodovane mišice, ki so se skrčile in se skrajšale iz stiske.


IMS se v veliki meri opira na temeljit fizični pregled pacienta s strani pristojnega zdravnika, usposobljenega za prepoznavanje fizičnih znakov nevropatske bolečine. Ta fizični pregled je nepogrešljiv, ker je kronična bolečina pogosto nevrološka, ​​v nasprotju s strukturnimi in zato nevidnimi za drage rentgenske preiskave, MRI Tests, Bone in CT scans. Neupoštevanje teh znakov bo povzročilo netočno diagnozo in s tem slabo izhodišče za fizikalno terapijo.

Zdravljenje vključuje suho iglanje prizadetih delov telesa brez vbrizgavanja katere koli snovi. Igle mesta so lahko v epicentru napetih, nežnih mišičnih pasov ali pa so blizu hrbtenice, kjer je živčni koren lahko postal razdražen in preobčutljiv. Penetracija normalne mišice je neboleča; Vendar pa bo skrajšana, supersenzivna mišica "igrala" iglo v tistem, kar se lahko opiše kot krči. Rezultat je trojni. Ena, stimulira se stretch receptor v mišici, ki proizvaja refleksno sprostitev (podaljšanje). Dva, igla povzroča tudi majhno poškodbo, ki črpa kri na območje in sproži proces naravnega zdravljenja. Trije, zdravljenje ustvarja električni potencial v mišicah, da normalno deluje normalno. Igla, ki se uporablja v IMS, s spodbujanjem mišičnih vretenc, v bistvu postane specifično in edinstveno orodje za diagnozo nevropatske mišice.


Cilj zdravljenja je, da sprosti mišično skrajšanje, ki stisne in razdira živec. Občutljive površine se lahko desenzitizirajo, zato se lahko sprosti vztrajen vlek skrajšanih mišic. IMS je zelo učinkovit za sproščanje skrajšanih mišic pod kontrakturo, s čimer povzroča mehanske bolečine iz mišične vleke. IMS v bistvu obravnava osnovno nevropatsko stanje, ki povzroča bolečino. Kadar se kompetentno izvaja, IMS ima izredno uspešnost, kar dokazujejo izboljšanje simptomov in znakov, tudi pri kronični bolečini v hrbtu s koreninskimi znaki.


IMS je na neki način primerljiv z akupunkturo; Vendar pa obstajajo številne pomembne razlike. IMS zahteva zdravniški pregled in diagnosticiranje, ki ga opravlja strokovnjak, ki je seznanjen z anatomijo, vstavki igel so označeni s fizikalnimi znaki in ne po vnaprej določenih, ne-znanstvenih meridianih, medtem ko se ponavadi pojavijo subjektivni in objektivni učinki.


KLJUČNE BESEDE: intramuskularna stimulacija, intramuskularna, ims, cgims, gunn ims, suha iglica, akupunktura, sprožitvena točka, miofascialna bolečina


Inštitut za preučevanje in zdravljenje bolečin (iSTOP)

Vancouver, BC Canada

Telefon: 1.604.264.7867


KONTAKTIRAJ NAS


REFERENCE

Spletna stran: http://www.istop.org/ims.html


UGODITE CGIMS PRAKTIČNICA - MEDNARODNI DIREKTORJ


VEČ JEZIKOVOur gratitude goes out to all iSTOP members and donors for making this directory and website possible. 

Thank you for making GunnIMS resources available to the public, for patients, practitioners, researchers and enthusiasts alike.


Gunn IMS "points" the way!2021 © The Institute for the Study and Treatment of Pain
is a Not for Profit organization
Canadian 
Charity #89159 8575 RR0001


donate todayPowered by Wild Apricot Membership Software