The Institute for the Study and Treatment of Pain


Vad är IMS? GunnIMS: Intramuskulär stimulering

SWEDISH / SVENSKA

VÄNLIGEN NOTERA:

Den här sidan har översatts snabbt med hjälp av Google Translate, en datorgenererad insats vid översättningen av viktig information om hälso- och sjukvården för allmänheten. Använd rullgardinsmenyn längst upp till höger på en webbsida för att översätta informationen till ditt föredragna språk. Om du har några frågor, vänligen kontakta oss för att begära hjälp. Vänligen förlåt några typografiska fel, verkliga översättare för mänskliga volontärer uppskattas mycket, )


Vad är Gunn IMS? Gunn Intramuskulär Stimulering


Överkänslighet och muskelförkortning kan inte användas och "skäras bort", medan "smärtstillande medel" och andra smärtstillande piller bara maskerar smärtan (ofta dåligt) och främjar toxicitet som försvårar problemet. Neuropati svarar bara på en fysisk energiinmatning.


Intramuskulär stimulering (IMS) är ett totalt system för diagnos och behandling av myofasciala smärtssyndrom (kroniska smärtstillstånd som uppträder i muskel-skelettsystemet när det inte finns något uppenbart tecken på skada eller inflammation). IMS är grundad i Western Medical Science och har en solid grund i sin radikulopatiska smärtmodell, som nu stöds av många experter på området. Det utvecklades av Dr. Gunn medan han var läkare på arbetskompensationskommittén i British Columbia på 70-talet, där han undersökte det stora antalet mystiskt envisa fall efter frustration med de ineffektiva modaliteterna till hans förfogande. Behandlingen, som utnyttjar akupunkturnål eftersom de är de tunnaste redskapen som är avsedda att penetrera djupt i muskelvävnad, specifikt inriktar skadade muskler som har kontraherat och förkortats från nöd.


IMS är starkt beroende av en grundlig fysisk undersökning av patienten av en kompetent utövare, utbildad för att känna igen de fysiska tecknen på neuropatisk smärta. Denna fysiska undersökning är oumbärlig eftersom kronisk smärta ofta är neurologisk i motsats till strukturella, och därför osynliga för dyra röntgenstrålar, MRT-test, Bone och CT-skanningar. Underlåtenhet att känna igen dessa tecken kommer att leda till en felaktig diagnos och därmed en dålig utgångspunkt för fysisk terapi.


Behandlingen innebär torr nålning av drabbade områden av kroppen utan att injicera något ämne. Nålställena kan vara i epicentret av spända, ömma muskelband, eller de kan vara nära ryggraden där nervrotet kan ha blivit irriterat och överkänsligt. Penetration av en normal muskel är smärtfri; Men en förkortad, överkänslig muskel kommer att "förstå" nålen i vad som kan beskrivas som en krampersensation. Resultatet är tredubbelt. En, en stretchreceptor i muskeln stimuleras, vilket ger en reflexavslappning (förlängning). Två, nålen orsakar också en liten skada som drar blod till området, vilket initierar den naturliga läkningsprocessen. Tre, skapar behandlingen en elektrisk potential i muskeln för att göra nervfunktionen normalt igen. Nålen som används i IMS, genom att stimulera muskelspindlar, blir i huvudsak ett specifikt och unikt verktyg för diagnos av neuropatisk muskelsmärta.


Målet med behandlingen är att frigöra muskelförkortning, som pressar på och irriterar nerven. Överkänsliga områden kan desensibiliseras, och det långvariga draget av förkortade muskler kan frisläppas. IMS är mycket effektivt för att frigöra förkortade muskler under kontraktur, vilket medför mekanisk smärta från muskeldragning. IMS behandlar i själva verket det underliggande neuropatiska tillstånd som orsakar smärtan. När kompetent utförts har IMS en anmärkningsvärd framgångsgrad, vilket bevisas av förbättring av symtom och tecken, även för kronisk ryggsmärta med rottecken.


IMS är jämförbar på vissa sätt för akupunktur; Det finns emellertid ett antal viktiga skillnader. IMS kräver en medicinsk undersökning och diagnos av en utövare som är kunnig i anatomi, nålinsättningar anges med fysiska tecken och inte enligt fördefinierade, icke-vetenskapliga meridianer, medan subjektiva och objektiva effekter vanligtvis upplevs.


Nyckelord: intramuskulär stimulering, intra-muskulös, ims, cgims, gunn ims, torr nålning, akupunktur, utlösningspunkt, myofascial smärta


Institutet för studier och behandling av smärta (iSTOP)
Vancouver, BC Kanada
Telefon: 1.604.264.7867

KONTAKTA OSS

REFERENS
Webbplats: http://www.istop.org/ims.html


Hitta CGIMS PRACTITIONER - INTERNATIONAL DIRECTORY


FLERA SPRÅK


Our gratitude goes out to all iSTOP members and donors for making this directory and website possible. 

Thank you for making GunnIMS resources available to the public, for patients, practitioners, researchers and enthusiasts alike.


Gunn IMS "points" the way!2021 © The Institute for the Study and Treatment of Pain
is a Not for Profit organization
Canadian 
Charity #89159 8575 RR0001


donate todayPowered by Wild Apricot Membership Software